Ga naar Homepagina
logo.png Direct inschrijven
peuterspeelzaal-boskoop

Peuterspeelzaal Boskoop

Waarom uw kind naar de peuterspeelzaal in Boskoop?

Een veilige, vertrouwde omgeving is essentieel voor de ontwikkeling van uw peuter. Er gaat niets boven een liefdevol en warm thuis. Dat is een basisvoorwaarde voor de evenwichtige en harmonieuze ontwikkeling van kinderen in het algemeen. Het blijkt dat meedoen aan de activiteiten van een peuterspeelzaal de ontwikkeling van peuters van twee tot vier jaar op tal van onderdelen aanzienlijk versnelt. Peuterspeelzalen vormen daarmee een belangrijke aanvulling bij de ontwikkeling van jonge kinderen.

Zo krijgt de sociale ontwikkeling van uw peuter op de peuterspeelzaal in Boskoop een belangrijke impuls door samen te spelen met leeftijdsgenootjes. Wat begint met zelf spelen, zal door imitatie van gedrag leiden tot samen plezier beleven aan spelen en samenwerking. De peuterspeelzaal biedt een stimulerende omgeving om de taalontwikkeling van uw peuter te verbeteren. Dit gebeurt door samen liedjes te zingen, versjes op te zeggen, eenvoudige opdrachtjes uit te voeren en simpele gesprekken te voeren met de leidsters. Daarnaast stimuleert de peuterspeelzaal de ontwikkeling van creatieve vaardigheden, cognitieve vermogens en motorische vaardigheden, waardoor uw peuter wordt voorbereid op het basisonderwijs. Boven alles zal uw peuter genieten van de bezoeken aan de peuterspeelzaal en zal de peuter zich op nieuwe bezoeken verheugen.

Een veilige peuterspeelzaal in Boskoop voor uw peuter

De professionele leidsters van Het Tuinhuis vinden het heerlijk om samen met de peuters liedjes te zingen en om met ze te knutselen. De mogelijkheden van wc-rollen, eierdozen en lege melkpakken zijn eindeloos. U kunt ook op de leidsters vertrouwen om uw peuter te stimuleren en begeleiden. Daarbij observeren ze het taalgebruik en gedrag van uw kind als individu en als groepslid om eventuele achterstanden op sociaal, emotioneel, taalkundig en motorisch gebied te signaleren. Hun observaties worden met u, de ouders van de peuter, gedeeld en als het nodig is, zal extra aandacht worden besteed om deze achterstand in te halen. Mocht meer specialistische hulp nodig zijn, dan zullen de leidsters dat, in overleg met u, in gang zetten, zodat u peuter straks optimaal is voorbereid op het basisonderwijs.

Zie ook: Peuterspeelzaal Reeuwijk en Buitenschoolseopvang Boskoop

Contactformulier
Los s.v.p. onderstaande som op

Kies voor de peuterspeelzaal in Boskoop van Het Tuinhuis

Het Tuinhuis heeft twee peuterspeelzalen in Boskoop, aan de Overslag en aan de Mendelweg. Uw peuter is daar minimaal twee ochtenden per week welkom. De peuterspeelzaal is beschikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag vanaf negen uur tot kwart voor twaalf. De gemeente Boskoop biedt eventueel een tegemoetkoming in de kosten voor wie dat nodig heeft. Informeer bij de gemeente Boskoop naar de voorwaarden. Bent u geïnteresseerd? Meldt uw kind dan aan via de website en wie weet, zien we u en uw peuter binnenkort terug bij een van onze peuterspeelzalen in Boskoop.